Kaçırılmayacak Diziler

1. FRIENDS



1994-2004 yılları arasında 10 sezon olarak yayınlanan ve Türkiye'de "sıkı dostlar" adıyla gösterilen komedi dizisi.

Oyuncular:

Jennifer Aniston(Rachel Green)
Courteney Cox Arquette (Monica Geller)
Lisa Kudrow (Phoebe Buffay)
Matt LeBlanc (Joey Tribbiani)
Matthew Perry (Chandler Bing)
David Schwimmer (Ross Geller)

İlk izlemeye başladığımda karakterlerin yarısını (ross,phoebe,chandler) yapmacık bulmuş ve o kadar da hoşuma gitmeyeceğini düşünmüştüm. Fakat bir süre sonra günde 10,15bölüm izler oldum; dolayısıyla karakterleri de ailem gibi görmeye başladım!
Şiddetle tavsiye ederim. İzlediğim açık ara en iyi dizilerden biridir.

2.HOW I MET YOUR MOTHER



2005 yılından itibaren yayınlanan ve son olarak 4.sezonu geride bırakmış komedi dizisi.

Oyuncular:




Kimilerine göre adı itibariyle (annenizle nasıl tanıştım?) bu vakte kadar amacına ulaşmalıydı diye düşündürse de çok eğlenceli bir dizi olduğundan ses etmeden izlenmelidir( her ne kadar bazı bölümlerde bizi hayalkırıklığına uğratsalar da). Friends i bitirdikten sonra farkettim ki bir çok yönüyle friends e benzemektedir. Günümüz dizisi olduğundan bazı yönleriyle friends'den öne çıksa da friends himym'ın babasıdır. Ama ne olursa olsun How i met, gözbebeğimdir.

3.LOST


2004 yılından itibaren yayınlanmaya başlayan ve ciddi manada hayranı bulunan, 5.sezonu bitirmiş macera dizisi.
Lost'u bilmeyen birine rastlamanız çok zordur. Hiç bir dizinin kolay kolay sahip olamayacağı bir üne kavuşan bu gizemli dizi için şimdiye kadar bi çok site açıldı ve hepsinde de lost la ilgili teoriler dolaşıyor. O kadar ki, uçağın düşmeden önceki sahnesinde bir oyuncunun elindeki gazeteki haberin bile dizinin senaryosunda bir önemi olduğunu düşünebiliyoruz, dolayısıyla senaristlerin de bu dikkati göz önünde bulundurmaları gerekiyor. En son 5.sezon finaliyle "haydaaaa,noluyoooo şimdi" dedirttiler. Ve başladık 6.sezonu beklemeye; 9Aralık veya daha yüksek ihtimalle 2010 Mart'ına kadar yeni sezonun başlaması bekleniyor.

abc nin sitesine göre "the final season begins early 2010"

4.PRISON BREAK

2005-2009 yılları arasında 4 sezon boyunca yayınlanan kaçış dizisi!
Oyuncular:

İlk sezonu yayınlandığında michael'ın o müthiş zekasıyla ve dizinin işlediği konu itibariyle (adından da anlaşılacağı gibi "hapisten kaçış") izleyeni alıp götürüyordu. 3.sezonda biraz biraz artık yeter demeye başladı insanlar, ve 4.sezonda kendine yakışır bir güzellikle -daha iyi de olabilirdi gerçi- ekrana veda etti. Ve 16 Haziran dan itibaren türkçe dublajlı olarak "büyük kaçış" adıyla star tv de gösterilmeye başlandı, pek fazla kesim dikim olacağını sanmıyorum dizide ama yine de dvdsini alıp veya indirip izlemenin yerini tutmaz heralde.



Dizi biter bitmez Prison Break: Final Break adıyla filmi de çıktı. Dizinin hemen ardından izlenmesini tavsiye ediyorum. Diziden kopmadan finalden biraz öncesini konu alarak çekilmiş olan filmde yine prison break'ın heyecanını yaşarken bir yandan da "duygulanıyorsunuz", ki bu filmin diziden ayrıldığı önemli bir nokta. Kesinlikle söylenebilir ki çok da güzel olmuş bu ayrıntıyla birlikte ama hafif bir türk filmi çaresizliği hissediliyor filmin sonunda.

Bunların dışında; House M.D, Gossip girl, CSI:NY, Gilmore Girls, O.C, Chuck, Ghost Whisperer, Heroes, Nip Tuck, One Tree Hill, Pushing Daisies, Scrubs, Sex And The City, The Tudors ...


Yorumlar

  1. listeyi de tamamlamak istersek;

    5)The Office
    6) 24
    7)O.Z. (Bitti)
    8)Lost Room (Bitti)
    9)Seinfeld (Bitti)
    10) The IT Crowd

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Genetik Diye Bişey Var!

Ben de komiktim!

O değil de...