Burası İstanbul !

Mavi nin o güzel reklam kampanyalarına bir yenisi daha eklendi.(öncekiler için bkz. kafana göre!, çok oluyoruz! )



Reklamı çok beğendim! İstanbul'un çeşitliliğini vurgulayarak markanın ne kadar geniş bi kesime hitap edebileceğini çok güzel anlatmışlar.


Bu reklamı izlediğinde bi çok insanın kafasında cıvıl cıvıl bir İstanbul görüntüsü oluşuyodur heralde; istiklal caddesinde yürüyen büyük bi kalabalık, rengarenk giyinen insanlar, haliçte balık tutanlar, eminönünde uçan kuşlar, vapurlar vs. Kısaca, Pembe İSTanbul...
Benim aklımaysa Anlat İstanbul filmi geliyo. Farklı farklı hikayelerle dolu karanlık bi İstanbul. İstanbul'un çok sesliliğinin reklamının yapıldığı vitrinin ardındaki farklı bi çeşitliliği göstermişlerdi bize. Güzelin her halini barındıran bu şehir, çirkinin de her haline ev sahipliği yapıyordu çünkü.
Böyle karanlık çağrışımlara neden olsa da, yine de güzel bi reklam, güzel bi slogan...
Ne de olsa Burası İstanbul ...

Yorumlar

  1. ben hiç beğenmedim ernur ya, nefret ettim hatta. kızların "burası istanbuaaağl" diye tikky diliyle salak salak triplere girmeleri bile başlı başına saçmalık. burası istanbul'muş.peh peh peh. istanbul'da kimsenin başına bişey gelmiyo sanki. istanbul birkaç semtten ibaret sanki. daha beter oysaki. izmir falan olsa mesela anlarım. şehrin orasını burasını çek, araya saçma sapan replikler koy, reklam olsun. aman ne güzel.

    ha bir de, homofobik değilim ama o dar pantolon giyen çocuğun babasının çıkışı da çok abzürt. oğluna dar pantolon giydiği için kızan bir baba düşünemiyorum.

    turkcell'in "tişört yıkılıyo" diye öküzün trene baktığı gibi bakan kızlı reklamı mı daha kötü, bu mu daha kötü bilemedim bak şimdi. "tişört yıkılıyo" ne lan? herkesin böyle konuştuğunu falan sanıyo olmalılar, ya da görüntülü konuşmaları tikky'lere hitap ediyor. bilemeyeceğim ahahah. son dönemde firmalar düşük yaştaki insanlara hitap edelim derken düşük iq'lülere hitap etmeye başladı gibi geliyo bana. tişört yıkılıyomuş. yıkıl karşımdan! (sen değil :))

    YanıtlaSil
  2. 1."istanbul da kimsenin başına bisey gelmio sanki" işte anlat istanbul'un aklıma gelmesinin sebebi budur.
    2."dar pantolon giydiği için kızan bir baba düşünemiyorum" buna da zamanında, kumaş yerine kot pantolon giydiği için dayılarımı döven dedemi örnek vermek istiyorum :)bu derece olmasa bile yeniliğe açık olmayan veya hoslanmadığı yenilikler olan ebeveynler hep varolacak!
    3."tişört yıkılıyo" ben bunu hatırlamadım, ama hatırlamadığıma da hiç üzülmedim.

    Son olarak asıl beğendiğim ne giyilenler,ne giyenler... Slogan güzel!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Genetik Diye Bişey Var!

Ben de komiktim!

Okuma Şenliği: Kış 2018