Trajikomik Türkiye'm


Bu gazete küpürünü bundan birkaç ay önce kesmiş, saklamıştım. Hatta bunu kestiğimde daha bir blogum bile yoktu. O zamanlar şehrin belirli merkezlerinde ücretsiz gazeteler sıklıkla dağıtılırdı, seçimlerden sonra gazetelerin de işi bitti gibi; yada bana rast gelmiyo artık!
Trajikomik geldi bu haber bana. Haberde eşi tarafından şiddet gören bir bayan var, fakat ben bu habere her baktığımda gülmeden duramıyorum! Sebebi elbetteki fotoğraftaki Nizamettin Bey'in ve eşinin yüz ifadeleri. Bu süper ötesi fotoğraf için öncelikle fotoğrafçıya bi teşekkür ediyorum. Adamın aldığı ceza nedeniyle çektiği üzüntü yüzünden yeterince belli oluyordur! Eşiyse hem gazetede fotoğrafının çıkacak olması sebebiyle hem de yediği dayağın kocasının yanına kâr kalmaması sebebiyle acayip bir mutlu!
Sadece fotoğraftan konuşmak olmaz ama bu haber için, kocası eşini yemek yaparken söylendi diye dövüyor. Ve 1yıl boyunca "evlilik hayatında mutlu olmanın yolları" konulu kitaplar okuma cezası alıyor. Maalesef kitap okumak hala ceza kategorisinde ele alınabiliyor. Gerçi Nizamettin için bunun büyük bir ceza olduğunu yüzünden anladık.
Ve buna da şükür dememiz lazım aslında. Zira geçen gün bir başka haberde okuduğuma göre, yine karadenizde(bölgemize zarar vermeyin artık yeter!) kocasının kendisini aldatığından şüphelenen bir kadın eşine başka bir telefondan ulaşıp randevu veriyor ve buluşmaya gidiyor, başka bir kadınla buluşacağını zannederek buluşmaya giden fakat karşısında karısını gören adamsa hem suçlu hem güçlü olarak eşini dövüveriyor. Ve sonrasında karısının şikayetçi ol-a-maması nedeniyle serbest bırakılıyor.
Ve bu haberle ilgili son olarak, bir de açıklama yapıyor Nizamettin: "Nasıl ilk kez mahkemeye düştüysem, kütüphaneye de ilk kez giderek kitap okuyorum."
Hiç anlayamamışımdır, bir kesim var ki hiç kitap okumamakla övünüyorlar. Böyle birşeyle nasıl övünülür?
Nizamettin'e ve onun nezdinde kitap okumamayı marifet sayan herkese kocaman bir AFERİN, kendinizle ne kadar gurur duysanız az (!)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Genetik Diye Bişey Var!

Ben de komiktim!

Okuma Şenliği: Kış 2018