Tavsiye Film



2008 yapımı ve yönetmenliğini Mark Herman'ın yaptığı the boy in the striped pyjamas , John Boyne 'un kaleminden çıkan aynı adlı romanın uyarlaması. Film hakkında söylemek istediğim çok şey var. Aslında sırf bunun için film biter bitmez açtım bu kaydı ama kitabın arka kapağındaki tanıtıcı yazı engelledi beni. İşte o yazı:


"Çizgili Pijamalı Çocuk, tanımlanması zor bir hikâye. Genelde arka kapakta kitapla ilgili bazı ipuçları veririz. Ama okumanın zevkini bozacağını düşündüğümüzden bu kitapta bunu yapmadık. Bizce, neler olduğunu bilmeden okumaya başlamanız çok önemli. Bu kitabı okumaya başladığınızda, Bruno adında dokuz yaşındaki bir çocukla bir yolculuğa çıkacaksınız (ama bu kitap dokuz yaşındakiler için değil). Ve er geç Bruno ile birlikte bir tel örgüye varacaksınız. Böyle tel örgüler dünyanın dört bir yanında var. Umarız asla rastlamak zorunda kalmazsınız."


Ve ben bu yazıdan habersiz olarak bu filmi indirip trailer ını izlemeden, konusuna bakmadan izlemeye karar verdim.-ki yapmam böyle bişeyi normalde-Ve gerçekten iyi yapmışım, çünkü konusunu okusaydım sürekli kendi kendime kurgular oluşturacak ve okuduğum olayı bekleyecektim ister istemez. Ama bu filmin böyle bişeye ihtiyacı yok. Beğenilmeme kaygısı yok. Filmin ilk dakikalarından itibaren vuruluyorsunuz. (Daha fazla yazarsam kesin anlatmaya başlayacağım!) Bu filmin de eksikleri yok mu var tabi, ama onları da sayarak herhangi bi önyargıyla filme başlamanıza neden olmicam!


Bu filmi izleyin ama konusunu öğrenmeden...

Gerçekler bazen dayanılmaz olabiliyor...
hey: filmi sinemada izlemek isteyenler için, 10 Ekim de vizyona girecek diyorlar haberiniz olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Genetik Diye Bişey Var!

Ben de komiktim!

Okuma Şenliği: Kış 2018