Maksat Muhabbet


Hiç boşuna konuşmayalım; ben fala inanmam, zaten senin sölediklerini sana anlatıyo vs. diye.
Fal, eğlence olsun diye bakılır. Bu, arkadaş ortamı içinde de bu şekildedir parasını verince de...bunu hastalık haline getirenleri konuya dahil edemem tabi!
Çoğu zaman zaten bildiğiniz basmakalıp ifadeleri dinleseniz de sanki yeni bir şey duyuyomuş hissi verebilir canı gönülden eğlenmek istiyosanız.
Fala bakan kişi eğer size "çok sıkıntıdasın,gönlün kabarmış" diyosa o sırada çok eğlenio olsanız da yüzünüzü indirir "yaa uff sormaa sorma" demeye başlarsınız. Yine bi başka versiyonunda "aaa bak şurda bi çocuk var böle uzun boylu yakışıklı bişey; sana elini uzatmış" diyorsa hemen abartırsınız, "kimmiş o kimmiş" diye sorarsınız çünkü kesin vardır artık öyle biri!
Falın bir diğer özelliği de bakılan kişinin her bişeyini 5dakka içinde öğrenebilmektir! "sana biri şöle şöle yapcak adında e var m var l var....kim bu" dediğiniz anda başlar o kişi aaa bak bi emel vardı benim hakkımda gitmiş de banuya geçende yaptığım şeyi anlatmış; sonra mete gelmiş ona demiş ki............." diye uzar gider. Bikaç isabetli harf uydurmasıyla artık karşınızdaki kişinin son zamanlarda nelerle meşgul olduğunu öğrenmiş olursunuz, he faydası olur olmaz orası ayrı!
Zaten fala bakandan çok baktıran kişi anlatır olan biteni...Bir nevi psikolojik danışmanlık servisi de olabilitesi varmış yani bu fal işinin.

Sözün özü şudur ki, fala eğlence olsun diye bakılır sonrasında anlatılanlardan bir muhabbet döner, Kimi zaman düşünülmesini sağlar bazı şeylerin ve daha kolay yol alınır, kimi zaman sadece içini döktürür rahatlatır, odur şudur budur derkeeeeen....Ağız tadıyla bir kahve içilir, bol bol muhabbet edilir, güzel vakit geçirilir!

BU KONU NERDEN ÇIKTI:
Geçen melekler kahvesindeki falcı bayan(keşke adını bilseydim de reklam olsaydı-sitesinde de bulamadım), dedi sizin komşu hamile,hatta apartmanın toplam kat sayısını onların oturduğu katı bile söledi ögghh dedim. Sonraki gün öğrendimki gerçekten hamile imiş! Tebrik ediorum, başarılı bir öngörü!

>>bunun üstüne bir kahve içilir; bol köpüklüsüden!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Genetik Diye Bişey Var!

Ben de komiktim!

Okuma Şenliği: Kış 2018