Kitaplara Tutulmak


Aynen böyle oluyor bazen....
Elime bir kitap alıyorum. Çok reklam edilmiş; bir yerlerde okunmaması kayıp olarak nitelendirilmiş; kapağı süslenmiş püslenmiş veya hayırsever bir arkadaş tarafından elime tutuşturulmuş bir kitap.
Yollarda başlıyorum okumaya. Nasıl olsa 1 günlük otobüs yolculuğunda 1 kitabı bitirebileceğim kadar uzun bir yolum var, bana bir sınav gibi!



Ve bazen o kitabı buluyorum; beni bağlayan,kendi hikayesine karıştıran ve utanmayıp benim hikayeme de bulaşan! Bir filmi yarım bırakmak gibi oluyor bazen, herhangi brşey için o kitabın arasına bir ayraç sıkıştırıp en yakınlarda bir yere terketmek. Hatta bu ne biçim kitapmış ki; ayraç seçtiriyor bana, her ayracı da yakıştıramıyor kendine!
Çoğu zaman bu kitaplar benim abartmamla kalıyor, başkalarına istediklerini vermiyor ama olsun...Benim hayatımın asosyal olan kısmında sağladığı hareketlilik yeter onun güzel olmasına; başkalarının beğenmesine gerek de yok fazlaca.


Burda buna örnek verilecek ne çok kitap var kimbilir; yazsam olmaz... Bana bunu yazdıran da sonuncusu zaten....
TWILIGHT SAGA

İlk başladığımda "bu ne yaa;çocuk kitabı gibi!" dedirten ama ilerledikçe beni bağlayan; diğer okuyanlarla muhabbet açmaya çalıştırtan; serinin ikincisini bana bilgisayardan bir günde okutturan; üçüncüsünü bulmak için beni orda burda gezdirten; ve dördüncüsünün ingilizce olarak bile çıkmamış olması nedeniyle beni acayip gerginleştiren bir seri!
İyiki yazılmış....

Bu arada bu tip kitaplardan kaçacak delik arayan ve sürekli, bir sosyal mesaj içeren, tarihi dersler veren, düşünce fırtınaları yaratan kitaplarla haşır neşir insanlar için de çok üzüldüğümü belirtmeliyim. Çünkü, bu seri olmasa bile bu tür romanlardan bi haber yaşamak gerçekten büyük bir kayıp...
Ana fikrimiz; twilight serisini okumak güzeldir... Hadi yapalım....


HEY: Özellikle filmin resmini koymuyorum; çünkü bir çok twilight sever gibi ben de filmi çok yetersiz buldum...

Yorumlar

  1. Kah ingilizcesiyle kah garip çevirisiyle,yine de "breaking down" da bitti...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Genetik Diye Bişey Var!

Ben de komiktim!

Okuma Şenliği: Kış 2018