Slumdog Vs. Benjamin

81. oscar ödüllerinin dağıtılmasına sayılı günler kala (22şubat) bir değerlendirme vakti geldi.
İki filmi de art arda izlediğim için öncelikle acayip bir doygunluk hissim var; hatta karıştı biraz ortalık. Çünkü iki filmde kendini, izledikten sonra hissettirebilecek türden filmlerdi ucundan kıyısından bile olsa. Vardır belki sizde de öyle hisler; bir film izlersiniz, bir kitap okursunuz. Sonra bir bakarsınız, bir an onu düşünüyorsunuz hala izliyor/okuyor gibi. Ya da bir dizi gibi hissettirir kendini, uzun bir süredir sürekli hayatınızın içine girmiş gibi. İşte benim için böyle, sizin için de böyle tatlar olsa hoş olurdu!

---DİKKAT SPOİLER İÇEREBİLİR (evet hiç dikkat etmicem buna)----

Gelelim filmlere; akademinin bize daha değişik bir süprizi yoksa bu iki filmden biri oscarı alacak diye düşünüyorum, gerçi bollywood sayılabilecek slumdog millionaire başlı başına bir süpriz (marian gibi)! İki filmi de en azından adaylar göz önüne alınırsa beğendim tabi, farklı farklı yerlerde.



The Curious case of Benjamin Button iyi senaryolu ve iyi oyunculu-karakterlerini başarıyla yansıtan- bir film olmuş, tabi öykü bu kadar ilginç olunca filmi izlemek de ayrı bir keyif oluyor. Slumdog Millionaire ise oyunculuklar konusunda o kadar tatmin edici olmasa da gerçekten filmin yönetmeni David Boyle 'u kutlamak gerekiyor. Özellikle; Latika ile Jamal 'ın buluştuğu son sahnede Jamal'ın kesilen yanağa kondurduğu öpücükle olanların geriye sarıldığını gösteren o sahne....İşte bizi kalbimizden vuracak sahne bu! Bir öpücükle o yara izinin kaybolması! Ve tabi, filmin sonunda sorularla bağlantılı olayların tek tek gösterilmesi... İlk başta Jamal için "yahu bu ne de boş bakıyo" denebilse de hayat tüm tekmeleri ıskalamadan giydirmiş arkadaşa olsun o kadar. Ufak da olsa bi ülke sorunundan bahsetmesini yadsımamak gerek. Ve çocukların (özellikle çocuk jamal'ın) oyunculukları gerçekten güzeldi.


Sonuç olarak, çoğu insan için slumdog hollywood tarzı bollywood luğuyla, klasik mutlu sonu,ve vasat (diyen var) oyunculuklarıyla hayalkırıklığı olabilir ama ben isterim ödüle doyamayan bu film oscar ı da götürsün Hindistan lara. Haketmiyo da sayılmaz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Genetik Diye Bişey Var!

Ben de komiktim!

Okuma Şenliği: Kış 2018